210 69 85 833

Τι είναι τα ένζυμα;

Παρ, 05/26/2017 - 12:08 - Lompax

Τα ένζυμα είναι βιολογικά δραστικές πρωτείνες που υπάρχουν σε όλα τα ζωντανά κύτταρα. Τα μεταβολικά ένζυμα καταλύουν και ρυθμίζουν κάθε βιοχημική αντίδραση που συμβαίνει μέσα στο ανθρώπινο σώμα, καθιστώντας τα απαραίτητα για την κυτταρική λειτουργία και τη διατήρηση της υγείας.

Τα πεπτικά ένζυμα μετατρέπουν την τροφή που τρώμε σε ενέργεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό μας για τις διάφορες βιολογικές διαδικασίες. Ο οργανισμός παράγει φυσιολογικά τόσο πεπτικά όσο και μεταβολικά ένζυμα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Τα ένζυμα είναι πρωτείνες οι οποίες αποτελούν ένα ζωτικό παράγοντα ενέργειας  που απαιτείται για κάθε χημική δράση και αντίδραση, που συμβαίνει στο σώμα μας.

Υπάρχουν περίπου 1300 διαφορετικά ένζυμα που βρίσκονται στο ανθρώπινο κύτταρο. Τα ένζυμα αυτά μπορούν να συνδυαστούν με συνένζυμα σχηματίζοντας σχεδόν 100.000 διάφορες χημικές ουσίες που μας επιτρέπουν να βλέπουμε, να ακούμε, να αισθανόμαστε, να κινούμαστε, να πέπτουμε την τροφή μας και να σκεπτόμαστε. Κάθε όργανο, κάθε ιστός και όλα τα 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα στο σώμα μας εξαρτώνται από τις αντιδράσεις των μεταβολικών ενζύμων και την ενέργεια που αποδίδουν.

Ο όρος διατροφή δεν μπορεί να εξηγηθεί χωρίς να περιγραφεί  ο ρόλος των ενζύμων.

Δουλεύει ρολόι
το πεπτικό σας σύστημα;

Αυτό το τεστ θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις αν τρως σωστά, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος διατροφής για σένα και αν έχεις έλλειψη από πεπτικά ένζυμα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΣΤ

Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Enzymedica για Ελλάδα και Κύπρο - The Enzyme Experts - Αφοσίωση στην τελειότητα.

Βραβεια - Πιστοποιησεις