210 69 85 833

Θεωρία του «Ενζυμικού Δυναμικού»

Παρ, 05/26/2017 - 12:26 - Lompax

Η θεωρία του ενζυμικού δυναμικού είναι παλιά και αρχικά διατυπώθηκε από τον Dr. Edward Howell. Η ικανότητα του κάθε οργανισμού να παράγει συγκεκριμένο αριθμό (ποσότητα) ενζύμων (πεπτικών και μεταβολικών)  κατά την διάρκεια της ζωής του ονομάζεται  «ενζυμικό δυναμικό». Το  «ενζυμικό δυναμικό»  κάθε ανθρώπου είναι γενετικά προκαθορισμένο  κληρονομούμενο από τους γονείς του. Μερικοί αλλά λίγοι έχουν υψηλό ενζυμικό δυναμικό.  Αυτό συνήθως διαπιστώνεται από την καλή κατάσταση της υγείας τους ανεξαρτήτως από τον τρόπο ζωής τους. Αυτοί ουσιαστικά μπορούν να φάνε και να πιούνε ότι θέλουν, σπανίως να γυμνάζονται, να έχουν αγχώδεις και  απαιτητικές εργασίες, αλλά παρ’όλα αυτά να είναι υγιείς, ευτυχισμένοι και με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στο αντίθετο άκρο του φάσματος υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κληρονομήσει ένα χαμηλό ενζυμικό δυναμικό(ή μια δυσανεξία). Αυτοί είναι αναγκασμένοι να προσέχουν την κάθε δραστηριότητα της ζωής τους και περισσότερο την διατροφή τους. Κάθε παρεκτροπή θα τους προκαλέσει γαστρεντερική διαταραχή και ασθένειες.

Οι περισσότεροι από εμάς ανήκουμε σε μία ενδιάμεση κατηγορία. Με την πρόοδο της ηλικίας πρέπει να είμαστε όλο και περισσότερο προσεκτικοί με τις επιλογές που κάνουμε. Η γρήγορη εξάντληση του ενζυμικού δυναμικού μας μπορεί να μεταφραστεί σε διαταραχή του ανοσοποιητικού, κούραση, εξάντληση ή και ασθένεια.

Τρεις τρόποι υπάρχουν για να συντηρήσουμε το ενζυμικό δυναμικο:

  1. Κατανάλωση περισσότερων ωμών τροφών

Οι ωμές τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, μαγείρεμα, ακτινοβολία ή θέρμανση περιέχουν ένζυμα που μας βοηθούν στην πέψη των τροφών. Καταναλώνοντας έτσι ωμά τρόφιμα ξοδεύουμε λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή πεπτικών ενζύμων και εξοικονομούμε το ενδογενές ενζυμικό δυναμικό μας.

2)Μείωση του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνουμε

Βελτιστοποιώντας την ποιότητα και την ποσότητα της τροφής που λαμβάνουμε εξοικονομούμε ζωτική ενέργεια και ενισχύουμε έτσι το ενζυμικό δυναμικό μας.

Εκτιμάται ότι ο οργανισμός ξοδεύει έως και το 80% της ενέργειας του στην διαδικασία της πέψης.

3)Λήψη ενός ενζυμικού συμπληρώματος διατροφής

Τα ενζυμικά συμπληρώματα δρουν συνεργικά με τις λειτουργίες του οργανισμού, αποφορτίζουν την ανάγκη για παραγωγή περίσσειας ποσότητας ενζύμων και υποστηρίζουν ενζυμικές ανεπάρκειες. Έτσι απελευθερώνουν την απαραίτητη ενέργεια για την επιτέλεση άλλων σημαντικών μεταβολικών λειτουργιών. Η λήψη λοιπόν ενός υψηλής ποιότητας ενζυμικού συμπληρώματος με κάθε γεύμα είναι πιθανόν η καλύτερη επιλογή για την διατήρηση του ενζυμικού δυναμικού.

Δουλεύει ρολόι
το πεπτικό σας σύστημα;

Αυτό το τεστ θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις αν τρως σωστά, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος διατροφής για σένα και αν έχεις έλλειψη από πεπτικά ένζυμα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΣΤ

Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Enzymedica για Ελλάδα και Κύπρο - The Enzyme Experts - Αφοσίωση στην τελειότητα.

Βραβεια - Πιστοποιησεις