210 69 85 833

Ταξίδι και προβλήματα με το στομάχι

Από Lompax, 06/28/2017 - 13:19

Ενα ταξίδι θα οδηγήσει συχνά πολλούς από εμάς να αποκλίνουν από τις τυπικές διατροφικές συνήθειες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο έντερο. Ακόμα και το άγχος του ταξιδιού από μόνο του μπορεί να δημιουργήσει θέματα στην πέψη μας. Η δυσκοιλιότητα, η δυσπεψία, φούσκωμα και καόυρες καθώς και η πιο συνηθισμένη διάρροια του ταξιδιώτη είναι μερικά μόνο από τα θέματα που μπορεί να προκύψουν.

Ας το αντιμετωπίσουμε, εαν δεν το σχεδιάσετε η ζωή θα σχεδιάσει ενα πρόγραμμα για εσας και μπορεί να είναι στομαχικά ενοχλητικό και επίπονο.

Το σύνηθες εαν δεν προγραμματίσετε είναι να βρεθείτε πεινασμένοι και να κάνετε κακές επιλογές φαγητού ή απλά να τρώτε τροφές που κανονικά δεν θα τρώγατε με τίποτε. Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να επενδύσετε λίγη σκέψη για να αναπτύξετε ένα σχέδιο γεύματων που να περιλαμβάνει σνακ για την ημέρα. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο το καλύτερο, αλλά αφήστε και κάποια ευελιξία. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να είστε σε μακρινή πτήση μπορεί να θέλετε να φέρετε το δικό σας υγιεινό γεύμα στο αεροπλάνο η στο πλοίο. Ως κάποιος που έχει ταξιδέψει εκτεταμένα για πάνω από 30 χρόνια, μπορώ να σας πω ότι οι επιλογές τροφίμων στα αεροδρόμια έχουν βελτιωθεί δραματικά. Το ίδιο ισχύει και για τα τρόφιμα στο αεροπλάνο. Ωστόσο, εξακολουθώ να φέρω μαζί μου τα σνακ μου, όπως μπάρες και φρούτα.

γαστρεντεριτιδα και ταξιδι

Το νούμερο ένα πεπτικό παράπονο στα ταξίδια μπορεί να σας εκπλήξει. Δεν είναι κάποια διάρροια του ταξιδιώτη, αλλά μάλλον δυσκοιλιότητα. Περίπου το 40% των ταξιδιωτών θα παρουσιάσουν δυσκοιλιότητα. Ένας από τους ενόχους που συμβάλλουν στη δυσκοιλιότητα ενώ ταξιδεύετε είναι οτι δεν καταναλώνετε αρκετό νερό ή δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι η σωματική κίνηση διεγείρει το έντερο, έτσι ώστε όταν κάποιος κάθεται σε αεροπλάνο ή σε αυτοκίνητο για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Πρέπει να κινείστε όσο μπορείτε και να μην αγνοήσετε την επιθυμία να πάτε τουαλέτα ενώ βρίσκεστε σε ένα αεροπλάνο ή σε ένα αυτοκίνητο, μπορεί να σας φανεί τελικά πολύ δύσκολο να ενεργοποιηθείτε..

Τροφοδοτήστε το μικροβιακή χλωρίδα του πεπτικού

Το ταξίδι οδηγεί επίσης σε αλλαγές στη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου. Δεδομένου ότι τα βακτηρίδια του εντέρου μας παίζουν μεγάλο μέρος της λειτουργίας του παχέος εντέρου και της μάζας των κοπράνων, είναι σημαντικό να τροφοδοτήσουμε τη χλωρίδα του εντέρου για να ανακουφίσουμε τη δυσκοιλιότητα καθώς και να προωθήσουμε την γενική υγεία των εντέρων. Για να υποστηρίξω τη μικροβιακή χλωρίδα και να υποστηρίξω τη γενική πέψη, θα συνιστούσαμε το Digest Gold + Probiotics.

Το Digest Gold + Probiotics παρέχει εξαιρετική υποστήριξη στη συνολική πέψη. Μερικά από τα πεπτικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα των επιπτώσεων του στρες που προκαλεί μειωμένη έκκριση των πεπτικών ενζύμων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες πεπτικές δυσλειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του αερίου, φούσκωμα, δυσλειτουργία και δυσπεψία.

Ο συνδυασμός των ενζύμων και των προβιοτικών στο Digest Gold + Probiotics παρέχει την τέλεια πεπτική υποστήριξη ενώ ταξιδεύετε.

 

Δουλεύει ρολόι
το πεπτικό σας σύστημα;

Αυτό το τεστ θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις αν τρως σωστά, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος διατροφής για σένα και αν έχεις έλλειψη από πεπτικά ένζυμα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΣΤ

Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Enzymedica για Ελλάδα και Κύπρο - The Enzyme Experts - Αφοσίωση στην τελειότητα.

Βραβεια - Πιστοποιησεις