210 69 85 833

Ρύθμιση Σακχάρου - Προδιαβητική Φάση - Μείωση Απορρόφησης Υδατανθράκων

Προδιαβήτης ή προδιαβητική φάση ορίζεται η μεταβολική διαταραχή κατά την οποία το πρωινό σάκχαρο νηστίας του αίματος είναι 100-125 mg/dl, ή το σάκχαρο 2 ώρες μετά από καμπύλη γλυκόζης κυμαίνεται από 140-199 mg/dl ή όταν η γλυκολιωμένη αιμοσφαιρίνη του αίματος είναι μεταξύ 5.7 και 6,4%.

Ο προδιαβήτης είναι μια ύπουλη και δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση η οποία αποτελεί το προστάδιο του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ και αυξάνει τον κίνδυνο αθηροσκληρωτικής αγγειακής νόσο.

Σχετικα Προιοντα

Ο προδιαβήτης οφείλεται σε δύο διαφορετικούς μηχανισμούς που περιλαμβάνουν την αντίσταση των ιστών στην ινσουλίνη και την πρωτογενή ή δευτερογενή δυσλειτουργία των β – κυττάρων του παγκρέατος. Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι η κατάσταση κατά την οποία τα κύτταρα του οργανισμού δεν αναγνωρίζουν την ορμόνη ινσουλίνη με αποτέλεσμα η γλυκόζη του αίματος να μην μπορεί να εισέλθει και να χρησιμοποιηθεί από αυτά. Τα β κύτταρα των νησιδίων του παγκρέατος (νησίδα του Langerhans) είναι αυτά από τα οποία εκκρίνεται η ινσουλίνη και η οποιαδήποτε ανεπάρκειά τους έχει σαν αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή ινσουλίνης και την αύξηση του σακχάρου του αίματος.

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προδιαβήτη παρουσιάζουν οι εξής κατηγορίες στις οποίες και θα πρέπει να γίνεται έλεγχος:

  • Άτομα με οικογενειακό ιστορικό Σ.Δ.
  • Άτομα με καρδιαγγειακή νόσο
  • Παχύσαρκοι ιδιαίτερα με καθιστική ζωή
  • Όταν υπάρχει υπέρταση και υπερλιπιδαιμία
  • Γυναίκες με ιστορικό διαβήτη κύησης ή πολυκυστικές ωοθήκες
  • Λήψη αντιψυχωτικών φαρμάκων

Στην αντιμετώπιση του προδιαβήτη η φαρμακευτική αγωγή συνήθως δεν έχει θέση.

Η μερική απώλεια βάρους (5-10%), η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας (τουλάχιστον 30΄ ημερησίως) και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών αναστρέφουν τον προδιαβήτη και περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης Σ.Δ. και αθηροσκλήρωσης.

Το Reduce της Enzymedica είναι ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για την μείωση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος κατάλληλο για άτομα σε προδιαβητική φάση. Περιέχει το ένζυμο γλουκορεδουκτάση το οποίο μειώνει έως και 40% την απορρόφηση των υδατανθράκων των τροφών δημιουργώντας μαζί τους ένα αδιάλυτο μη απορροφήσιμο σύμπλοκο στο έντερο το οποίο τελικά αποδίδεται στην μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου ως τροφή. Περιέχει επίσης εκχύλισμα κανέλας, ψευδάργυρο και χρώμιο, συστατικά που ενισχύουν την ομαλή απορρόφηση και χρησιμοποίηση της γλυκόζης από τα κύτταρα. Το Reduse συνδυαζόμενο με έναν υγιεινό τρόπο ζωής βοηθάει σημαντικά στην επιστροφή των επιπέδων του σακχάρου του αίματος εντός των φυσιολογικών ορίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τα ένζυμα παρακαλώ επευθυνθείτε στις συχνές ερωτήσεις ή επικοινωνήστε μαζί μας

Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Enzymedica για Ελλάδα και Κύπρο - The Enzyme Experts - Αφοσίωση στην τελειότητα.

Βραβεια - Πιστοποιησεις