210 69 85 833

Εποχικές Ιώσεις - Λοιμώξεις Αναπνευστικού

Λοιμώξεις του ανώτερου Αναπνευστικού

Ως ρινίτιδα και φαρυγγίτιδα ορίζεται η λοίμωξη και φλεγμονή του βλενογόνου των ανώτερων αναπνευστικών οδών από ιούς ή παθογόνα μικρόβια. Χαρακτηρίζονται από άλγος στην περιοχή του στοματοφάρυγγα, πυρετό και άφθονη καθαρή ή βλεννοπυώδη ρινική έκκριση. Συνήθως οφείλονται σε εποχιακές ιώσεις του αναπνευστικού οι οποίες πολλές φορές επιπλέκονται με μικροβιακές λοιμώξεις.

Ως ιγμορίτιδα και παραρινοκολπίτιδα ορίζεται η μικροβιακή λοίμωξη και φλεγμονή των αεροφόρων παραρινίων κοιλοτήτων του σπλαχνικού κρανίου ή οποία συνήθως αποτελεί επιπλοκή των ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Εκδηλώνεται κλινικά με πυώδη ρινική έκκριση , αίσθημα πλήρωσης (μπούκωμα), μερικές φορές πυρετό, ευαισθησία κατά την ψηλάφηση του φλεγμαίνοντος κόλπου και κεφαλαλγία η οποία μπορεί να χειροτερεύει με την πρόσθια κάμψη της κεφαλής- σώματος. Η οξεία παραρινοκολπίτιδα συνήθως προκαλείται από παθογόνα μικρόβια των ανωτέρων αναπνευστικών οδών όπως ο στρεπτόκοκκος , της πνευμονίας και ο αιμόφιλος της γρίπης και σπανιότερα από αναερόβια ή σταφυλόκοκκους.

Σχετικα Προιοντα

Η θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως δεκαήμερη αντιμικροβιακή αγωγή ( αντιβιοτικά ευρέως φάσματος ) , αντιφλεγμονώδη – παυσίπονα και αποσυμφορητικά ενώ σπανιότερα και σε πιο βαριές – τοξικές καταστάσεις απαιτείται η παροχέτευση του πυώδους περιεχομένου του κόλπου και καλλιέργεια κατά Gram με αντιβιόγραμμα.

Το Serra Gold της Emzymedica περιέχει το υψηλής δραστικότητας ένζυμο σερρατιοπεπτιδάση ( ή σερραπεπτάση ) σε συνδυασμό με άλλα ισχυρά πρωτεολυτικά ένζυμα τα οποία το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού και της παραρινοκολπίτιδας. Η σερρατιοπεπτιδάση, η οποία αρχικά απομονώθηκε από το πεπτικό σύστημα του ιαπωνικού μεταξοσκώληκα και πλέον παράγεται από βακτήρια του γένους Serratia , αποτελεί ένα ισχυρό πρωτεολυτικό ένζυμο με αντιφλεγμονώδες ιδιότητες. Η δράση της έχει μελετηθεί και αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες και συνίσταται στην μείωση της φλεγμονής , στην λύση των πυκνόρευστων εκκρίσεων και στην αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας των αντιβιοτικών ειδικά στις κλειστές αεροφόρες οστικές κοιλότητες όπως οι παραρίνιοι κόλποι, ενισχύοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους.

Η φυτική σερρατιοπεπτιδάση επιβιώνει του όξινου γαστρικού περιεχομένου χωρίς να ερεθίζει το στομάχι και συνδυαζόμενη με άλλα ισχυρά πρωτεολυτικά ένζυμα καταπολεμά την φλεγμονή και τις αυξημένες βλεννοπυώδης εκκρίσεις των βλεννογόνων.

Τέλος το EnzymeDefenseExtraStrength με το ισχυρότατο μείγμα ενζύμων που περιέχει, συμβάλει στην ταχύτερη απομάκρυνση των νεκρών , κατεστραμμένων ή ξένων ιστών – πρωτεϊνών που προκύπτουν κατά την διάρκεια μιας φλεγμονής ενισχύοντας έτσι την φυσική ικανότητα του ανοσοποιητικού να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τα ένζυμα παρακαλώ επευθυνθείτε στις συχνές ερωτήσεις ή επικοινωνήστε μαζί μας

Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Enzymedica για Ελλάδα και Κύπρο - The Enzyme Experts - Αφοσίωση στην τελειότητα.

Βραβεια - Πιστοποιησεις