210 69 85 833

Εποχικές Αλλεργίες

Η εποχιακή αλλεργική ρινίτιδα αποτελεί ένα από τα πιο συχνά νοσήματα της άνοιξης και προσβάλει μέχρι το 20% του γενικού πληθυσμού. Οφείλεται στην ευαισθητοποίηση του ανοσοποιητικού σε ουσίες που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα και καλούνται αεροαλλεργιογόνα. Η χρόνια αλλεργική ρινίτιδα διακρίνεται από την εποχιακή διότι μπορεί να υφίσταται καθόλη την διάρκεια του έτους και δεν έχει εποχικό χαρακτήρα.

Ο μηχανισμός της νόσου περιλαμβάνει μια ανώμαλη και υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού σε αβλαβείς ουσίες του περιβάλλοντος η οποία τελικά προσβάλει τους βλεννογόνους της ρινός, των επιπεφυκότων και των αεραγωγών (βρόγχων) προκαλώντας ήπια έως σοβαρά συμπτώματα.

Τα συχνότερα εποχιακά αεροαλλεργιογόνα είναι οι γύρεις από τα αγροστώδη φυτά (600-700 γένη με 6000-10000 διαφορετικά είδη) την ελιά, το περδικάκι, το πεύκο, το κυπαρίσσι, το χηνοπόδιο, κ.α. Σημαντικά επίσης αεροαλλεργιογόνα είναι τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, οι μύκητες και τα επιθήλια του σκύλου και της γάτας τα οποία αρχικά μπορεί να συμπεριφέρονται εποχιακά όμως στην συνέχεια αποκτούν ετήσιο χαρακτήρα.

Σχετικα Προιοντα

Τα συμπτώματα της εποχιακής αλλεργικής ρινίτιδας – επιπεφυκίτιδας περιλαμβάνουν ρινική καταρροή, πταρμό, συμφόρηση, βήχα, κνησμό στην μύτη και την μαλθακή υπερώα, δακρύρροια και ερυθρότητα των επιπεφυκότων. Ένα υψηλό ποσοστό των ασθενών (30%) θα παρουσιάσει άσθμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία εμφάνισης τόσο πιθανότερη είναι και η εμφάνιση άσθματος.

Η διάγνωση πρέπει να γίνεται πάντα από τον ειδικό ιατρό και μπορεί να περιλαμβάνει τη διενέργεια ειδικών δερματικών test (skinpricktest) και ειδικών αιματολογικών εξετάσεων ανίχνευσης IgE αντισωμάτων έναντι των αλλεργιογόνων.

Η θεραπεία συνίσταται σε αποφυγή έκθεσης στα ένοχα αλλεργιογόνα, σε φαρμακευτική αγωγή (αντισταμινικά, στεροειδή, αντιφλεγμονώδη) και στην ανοσοθεραπεία με σκοπό την απευαισθητοποίηση.

Το Allerase της Enzymedica περιέχει ένα δραστικό μείγμα ενζύμων και είναι σχεδιασμένο ώστε να υποστηρίζει την ομαλή αναπνευστική λειτουργία και να ανακουφίζει από τα συμπτώματα και τους ερεθισμούς που προκαλούν τα διάφορα εποχιακά αλλεργιογόνα. Περιέχει υψηλής δραστικότητας αμυλάσες και πρωτεάσες TherablendTM κατάλληλες για την αντιμετώπιση των εποχιακών προκλήσεων και την ανακούφηση των συμπτωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τα ένζυμα παρακαλώ επευθυνθείτε στις συχνές ερωτήσεις ή επικοινωνήστε μαζί μας

Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Enzymedica για Ελλάδα και Κύπρο - The Enzyme Experts - Αφοσίωση στην τελειότητα.

Βραβεια - Πιστοποιησεις