210 69 85 833

Αυξημένες Διατροφικές Ανάγκες

Αυξημένες διατροφικές ανάγκες παρατηρούνται στον οργανισμό όταν οι απαιτήσεις σε ενέργεια και πρωτείνες είναι αυξημένες. Το απαιτούμενο ποσό θερμίδων διαφοροποιείται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και το βαθμό φυσικής δραστηριότητας.

Κατά την εφηβεία οι διατροφικές απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες, καθώς υπάρχει επιτάχυνση της σωματικής ανάπτυξης καθώς και της φυσικής δραστηριότητας των εφήβων. Οι διατροφικές απαιτήσεις αφορούν τις θερμίδες, τις πρωτεΐνες καθώς επίσης και τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες.

Η χρήση πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι είναι βασικής σημασίας καθώς μελέτες έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια παρατεταμένης άσκησης μέτριας έντασης οι πρωτεΐνες μπορούν να συμμετέχουν σε ποσοστό της τάξης του 10% στην παραγωγή ενέργειας.

Στην κατηγορία των ατόμων με αυξημένες διατροφικές ανάγκες περιλαμβάνονται και οι ασθενείς με καρκίνο, στους οποίους η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς οι διατροφικές ανάγκες σε ενέργεια και πρωτείνες είναι ιδιαίτερα αυξημένες στους καρκινοπαθείς. Στόχος είναι να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες του ατόμου και να αποφευχθεί η απώλεια ή η αύξηση του βάρους λόγω της θεραπείας. Παρενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε διατροφικά προβλήματα περιλαμβάνουν: αλλαγές στην όρεξη (αύξηση ή μείωση), διάρροια, δυσκοιλιότητα,ναυτία,ερεθισμός και φλεγμονή του στόματος, της γλώσσας και του λαιμού.

Τα ηλικιωμένα άτομα συνιστούν μία ακόμη ομάδα του πληθυσμού με αυξημένες διατροφικές ανάγκες.

Τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορεί να παρουσιάζουν προβλήματα υγείας (π.χ. μάσησης, κατάποσης, κατάθλιψη, άνοια), καθώς και παράγοντες που επηρεάζουν την όρεξη ή τη δυνατότητα του ατόμου να προμηθεύεται και να καταναλώνει επαρκή λήψη θερμίδων και θρεπτικών συστατικών.

Σχετικα Προιοντα

Ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην κατηγορία των ενζύμων, τα Enzyme Nutrition της Enzymedica παρέχουν:

  • 100% φυσικής προέλευσης και υψηλής διατροφικής αξίας πολυβιταμίνες και μέταλλα
  • Ενζυμικά ενεργοποιημένα θρεπτικά συστατικά
  • Εγγυημένης δυναμικότητας και σταθερότητας προβιοτικά
  • Βότανα και Υπερτροφές (superfoods)
  • Ενέργεια ATP
  • Σερραπεπτάση
  • Ισχυρά Αντιοξειδωτικά

που δημιουργούν την «καλύτερη πολυβιταμίνη στον κόσμο».

Τo DigestGold αντιπροσωπεύει την πιο δραστική φόρμουλα πεπτικών ενζύμων στην αγορά. Έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθά στην πέψη πρωτεινών, υδατανθράκων, λιπών και φυτικών ινών. Στη σύνθεσή του έχουν ενσωματωθεί συνεργικοί παράγοντες για να προωθήσουν τη βέλτιστη πέψη. Τώρα με ATPro™ για επιπλέον ενέργεια. Ενισχύει τη λειτουργία της πέψης σε καταστάσεις όπως το σύνδρομο δυσαπορρόφησης, το ευερέθιστο έντερο, σε μετεωρισμό, φούσκωμα , αίσθημα βάρους, στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, σε χειρουργικές επεμβάσεις στο πεπτικό, στην παγκρεατική ανεπάρκεια, την ατροφική γαστρίτιδα και την κυστική ίνωση.

Το Enzyme Nutrition™ Multi-vitamin Two Daily είναι ένας συνδυασμός φυσικών συστατικών υψηλής διατροφικής αξίας ενισχυμένων με ένζυμα.

Η φύση ποτέ δεν παρέχει τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία ως μεμονωμένα μόρια. Πολύ περισσότερο καμιά μεμονωμένη βιταμίνη ή μεταλλικό στοιχείο δεν είναι αποκλειστικά και μόνο του υπεύθυνο για ένα διατροφικό όφελος. Για να εκδηλωθεί η δράση τους στον οργανισμό μας, πρέπει αυτά τα συστατικά να συνδεθούν με άλλους συμπαράγοντες και ένζυμα (να δρουν, δηλαδή, ως συνένζυμα) ώστε να μπορούν να αφομοιωθούν και να χρησιμοποιηθούν από τα κύτταρα του σώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τα ένζυμα παρακαλώ επευθυνθείτε στις συχνές ερωτήσεις ή επικοινωνήστε μαζί μας

Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Enzymedica για Ελλάδα και Κύπρο - The Enzyme Experts - Αφοσίωση στην τελειότητα.

Βραβεια - Πιστοποιησεις